Politica de Confidențialitate

Munca noastră se învârte în jurul clienților noștri, motiv pentru care oferim respect, siguranță și o importanță deosebită tuturor nevoilor tale, de la serviciile pe care le oferim până la prelucrarea datelor cu caracter personal. În cele ce urmează îți vom explica pe larg ce fel de date colectăm de la tine, de ce o facem și, mai ales, cum le protejăm.

1. INFORMAȚII GENERALE

Site-ul www.driveschool.ro este administrat de către Driver For Life SRL., cu sediul social în B-dul Alexandru Obregia, nr. 48, et. P, camera 2, bl. R10, sc. A, Ap. 3, Sector 4 Bucuresti, CUI: 42090998 și Nr. Ord. Reg. Comerțului: J40/226/2020. Confidențialitatea datelor cu caracter personal este asigurată de către administratorul site-ului și reprezintă una dintre cele mai importante practici pe care le derulăm. Pentru noi, intimitatea ta este foarte importantă, motiv pentru care îți vom explica în cele ce urmează:

  • Ce fel de informații colectăm despre tine
  • Cum le colectăm și cum operăm aceste date
  • De ce colectăm și operăm date despre tine
  • Cum îți protejăm datele personale
  • Care sunt drepturile tale și cum te protejează legea

Toate informațiile din această politică de confidențialitate sunt în conformitate cu legea și respectă normele impuse pentru colectarea și procesarea datelor cu caracter personal. Orice modificări pe care le aducem acestui document vor fi postate pe această pagină. Administratorul site-ul www.driveschool.ro își rezervă dreptul de a modifica Politica de Confidențialitate fără preaviz și doar în temeiul legii. De aceea, îți recomandăm să citești periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a fi la curent în cazul în care vor apărea modificări.

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, cunoscut și ca GDPR (General Data Protection Regulation), administratorul site-ului www.driveschool.ro îți poate prelucra datele personale în următoarele condiții:

  • Atunci când îți dai acceptul pentru a-ți fi preluate și prelucrate datele personale.
  • Atunci când accesezi site-ul www.driveschool.ro.
  • Atunci când închei un contract cu administratorul site-ul, Driver For Life SRL sau când faci o comandă prin intermediul site-ului.
  • Atunci când completezi unul dintre formularele prezente pe site: formular de contact, abonare la newsletter, etc.
  • În alte situații în care avem nevoie de datele tale de identificare.

Înainte de preluarea și prelucrarea datelor tale cu caracter personal îți vom cere întotdeauna acordul pentru aceste acțiuni. Atunci când vei dori să nu îți mai colectăm datele, vei putea să renunți prin butonul de dezabonare disponibil la finalul fiecărui e-mail pe care îl vei primi de la noi, prin ștergerea cookies sau prin modificarea setărilor de cookies. În cazul în care nu te descurci, trimite-ne un e-mail la office@driveschool.ro și te vom ghida.

2. CE INFORMAȚII COLECTĂM DE LA TINE

Majoritatea informațiilor pe care le colectăm au ca scop îmbunătățirea experienței tale pe site-ul www.driveschool.ro, date care ne ajută să te identificăm mai bine, astfel încât să îți putem răspunde cât mai prompt și complet la solicitări. Datele tale personale nu vor fi niciodată vândute către alte companii, iar procesarea informațiilor furnizate de tine sunt folosite doar pentru îmbunătățirea serviciilor oferite de www.driveschool.ro și a celor adiacente oferite de administratorul site-ului, Driver For Life SRL, prin colaborări cu terțe entități sau proiecte derulate de administrator.

Colectăm de la tine:

  • Date de contact (nume, prenume, telefon): atunci când ne contactezi sau te abonezi la newsletter-ul nostru
  • Date de utilizare (informații despre modul în care utilizezi website-ul nostru)
  • Date de marketing și comunicare (preferințele tale în ceea ce privește primirea de oferte promoționale sau cum preferi să comunici cu noi - prin e-mail, telefonic, prin intermediul rețelelor de socializare, etc.)
  • Date suplimentare care ne ajută să identificăm comportamentul, preferințele, obișnuințele tale pe site-ul www.driveschool.ro, astfel încât să îți îmbunătățim constant experiența pe site.
  • Istoricul navigării și a serviciilor la care ai apelat prin intermediul nostru.
  • Informații privind localizarea geografică și IP-ul.
  • Nu prelucrăm și nu colectăm date cu caracter personal de la persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani, decât cu acordul scris al părinților, acord comunicat pe adresa: office@driveschool.ro.
  • Nu stocăm date sensibile precum detalii personale despre sănătatea fizică și psihică sau date financiare.
3. CUM COLECTĂM ȘI OPERĂM DATELE DE LA TINE

Datele tale ajung la noi, în siguranță, atunci când:

  • Accesezi site-ul www.driveschool.ro
  • Completezi formularul de contact sau alte formulare conexe.
  • Te abonezi la newsletter, te înscrii la promoții, cursuri, consultanță, etc.
  • Te înscrii la evenimentele organizate de administratorul site-ului.
  • Ne contactezi prin canalele de comunicare puse la dispoziție pe site (e-mail, telefon, rețele de socializare).

O altă categorie de date pe care le colectăm sunt cele care nu permit asocierea directă cu o persoană. Acest tip de date sunt anonime și sunt utilizate doar pentru a ne ajuta să îmbunătățim experiența vizitatorilor ajunși pe www.driveschool.ro și de a ști care pagini de pe site prezintă interes pentru clienții noștri. Aceste date sunt colectate prin cookies, folosind aplicații terțe precum Google Analytics, Facebook Pixel, etc. Informațiile generate de adresa de IP sau cookies vor fi transmise și stocate pe serverele acestor aplicații, în numele nostru, și sunt folosite doar pentru evaluarea website-ului. În cazul în care nu dorești să colectăm aceste tipuri de date, ai posibilitatea de a refuza utilizarea cookies prin selectarea setărilor corespunzătoare în browser-ul tău. Totuși, te avertizăm că în cazul în care alegi să refuzi utilizarea cookies există posibilitatea ca site-ul www.driveschool.ro să nu mai funcționeze optim pentru tine. Pentru mai multe informații privind Politica de Cookies, te rugăm să accesezi următorul link

3.1. Cum procesăm datele tale personale?

Datele tale sunt procesate pentru a-ți oferi o experiență facilă pe site-ul www.driveschool.ro. Toate datele pe care le colectăm de la tine sunt protejate prin tehnici adecvate. Operăm datele personale prin mijloace automate și manuale de colectare. Ce se întâmplă cu ele după ce ajung la noi?

  • Sunt înregistrate
  • Sunt organizate pentru o mai bună analiză
  • Sunt structurate pe categorii predefinite
  • Sunt stocate
  • Le modificăm, însă doar la cererea ta
  • Le utilizăm în analize statistice
  • Le transmitem către terți doar atunci când e cazul și doar respectând reglementările legale.
  • Le ștergem atunci când a trecut perioada legală de stocare sau la cererea ta.

O parte dintre datele tale personale ar putea fi transferate către terți, însă doar în situația în care există un consimțământ expres din partea ta. Excepție face momentul în care, dintr-un motiv sau altul, avem o obligație legală de a transfera date personale către entități juridice. Site-ul www.driveschool.ro poate conține anumite link-uri de acces către alte site-uri. Recomandarea noastră este să citești politicile de prelucrare a datelor personale prezente pe site-urile respective, deoarece ele pot diferi de politicile noastre și nu ne asumăm responsabilitatea cu privire la informațiile colectate de aceste site-uri.

În prezent, stocăm și prelucrăm datele tale cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a-ți proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne poți contacta oricând la adresa de e-mail office@driveschool.ro pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele tale, perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

4. DE CE ÎȚI COLECTĂM DATELE PERSONALE?

Motivele pentru care îți colectăm datele personale țin, în special, de dorința de a-ți oferi o experiență utilă și o colaborare cât mai productivă cu administratorul site-ului. Astfel, acestea sunt scopurile pentru care îți colectăm și operăm datele personale:

4.1. Pentru prestarea serviciilor oferite de Driver For Life SRL:

Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările tale cu privire la servicii.

Prelucrarea datelor tale pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între administratorul site-ului și tine. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

4.2. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre:

Accesul la serviciile noastre

Informarea corectă în ceea ce te privește

Oferirea de detalii despre oferte, servici, produse sau actualizări care ar putea să îți fie de folos

Contactarea și consultarea ta în orice problemă întâmpini sau orice serviciu ai nevoie, din cele oferite de administratorul site-ului

Oferirea unei experiențe unice și utile prin folosirea site-ului www.driveschool.ro

Îmbunătățirea constantă a serviciilor și a strategiei de business și marketing, astfel încât să se axeze pe nevoile tale. Facem acest lucru prin analiza istoricului tău de navigare pe site, a intereselor și preferințelor pe care le ai.

Contactarea ta atunci când efectuăm cercetări de piață cu privire la opiniile tale despre site-ul www.driveschool.ro, însă doar atunci când ne dai acordul să participi la astfel de statistici.

Prevenirea și detectarea posibilelor abuzuri și fraude care ar putea apărea pe site-ul www.driveschool.ro.

Orice alt drept stipulat în GDPR și legile nr. 677/2001 și legea nr. 506/2004

4.3. Pentru Marketing

Vrem să te ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care te interesează. În acest sens, îți putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/ SMS/ telefonic/ mobile push /web push/ etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la servicii similare sau complementare cu cele pe care le-ai achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la servicii pentru care ai arătat interes să le achiziționezi, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web. Pentru a-ți pune la dispoziție informații de interes pentru tine, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul tău de cumpărător (de ex. serviciile vizualizate / achiziționate) pentru a-ți crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților tale și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra ta și nu te afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul tău prealabil. Te poți răzgândi și îți poți retrage consimțământul în orice moment, prin:

  • Modificarea setărilor cookie;
  • Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primești de la noi; sau prin
  • Contactarea noastră folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la tine pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile tale fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne poți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor tale cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii tale

4.4. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

  • Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor site-ului www.driveschool.ro față de atacuri cibernetice:
  • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
  • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile tale fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislația aplicabilă în această materie.

Datele tale personale pot fi dezvăluite doar următoarelor entități:

  • Furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
  • Furnizorilor de servicii IT;
  • Altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor și serviciilor noastre.
  • Partenerilor și colaboratorilor noștri autorizați, doar atunci când este cazul și când aceștia au nevoie de datele tale pentru a intermedia un serviciu solicitat de către tine.
  • Angajaților administratorului site-ului www.driveschool.ro, pentru a putea îndeplini cu celeritate comenzile tale.
  • Partenerilor noștri de marketing, dezvoltare și monitorizare, pentru a putea realiza campaniile publicitare, pentru îmbunătățirea experienței tale pe site și pentru dezvoltarea noastră.
  • Autorităților competente, atunci când este cazul și ne este impus în cadrul investigațiilor și reclamațiilor de natură penală, administrativă, juridică sau civilă.

Toate datele care ajung la terți sunt minimalizate și transmise doar pentru scopuri clar definite din punct de vedere legal.

5. CUM ÎȚI PROTEJĂM DATELE?

Datele tale sunt în siguranță alături de noi, deoarece am implementat și adoptat toate măsurile tehnice necesare pentru minimizarea riscului ca acestea să fie în pericol de a fi dezvăluite sau folosite incorect. Aceste măsuri te vor asigura de:

  • Utilizarea corectă a datelor tale
  • Interzicerea accesului neautorizat la datele tale personale
  • Imposibilitatea dezvăluirii neautorizate, indiferent că e intenționată sau nu
  • Imposibilitatea pierderii datelor personale
  • Imposibilitatea furtului datelor personale
  • Imposibilitatea accesului la datele tale personale

Protecția datelor personale este realizată prin intermediul programelor de criptare a fișierelor, firewall-urilor, a serverelor securizate, dar și a controalelor periodice care să ne asigure că datele tale sunt în continuare în siguranță. Lucrăm constant la îmbunătățirea securității bazei de date și a accesului la datele tale. Totuși, pentru un plus de siguranță, îți recomandăm ca și tu, la rândul tău, să-ți protejezi datele și să nu le oferi decât instituțiilor care pot face dovada că îți pot proteja datele.

Dacă bănuiești sau ai vreo dovadă că securitatea datelor pe care le-ai furnizat site-ului www.driveschool.ro a fost compromisă sau dacă dorești mai multe detalii despre măsurile de securitate pe care le-am adoptat în legătură cu datele tale personale, te rugăm să ne contactezi la office@driveschool.ro sau la numărul de telefon: 0722579160

O altă măsură care îți garantează siguranța datelor personale este tipul de stocare a acestora. Administratorul site-ului www.driveschool.ro nu va stoca date mai mult decât este stipulat din punct de vedere legal sau mai mult decât este necesar pentru procesarea acestor date. Datele tale sunt stocate doar pe perioada de timp în care avem consimțământul tău să stocăm aceste date. De asemenea, informațiile despre tine sunt stocate în conformitate cu legile și reglementările în vigoare, ele fiind pasibile spre partajare către autoritățile competente, atunci când este cazul. În cazul în care datele tale nu sunt solicitate de vreo autoritate juridică, ele vor fi șterse după cum urmează:

  • La cererea ta expresă, indiferent de perioada care a trecut de când ți-ai dat acceptul să îți colectăm datele personale.
  • La 3 ani de la încetarea oricărei interacțiuni cu site-ul www.driveschool.ro.
6. DREPTURILE TALE

Conform legislației europene în vigoare, beneficiezi de mai multe drepturi cu privire la colectarea și procesarea datelor tale personale. Acestea sunt:

  • Dreptul la informare. Ai posibilitatea să ne ceri oricând o copie a datelor personale pe care le-am stocat despre tine.
  • Dreptul de a corecta datele personale care nu mai sunt actuale sau care au fost colectate greșit.
  • Dreptul de a ne cere să ștergem absolut toate datele tale personale, în cazul în care
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, să anonimizăm aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continuăm în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • Dreptul de a restricționa sau de a-ți retrage consimțământul prelucrării datelor tale personale în cazul în care
    • contești exactitatea datelor pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală și te opui ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • nu mai avem nevoie de datele tale cu caracter personal în scopul prelucrării, dar ți le solicităm pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță
    • te-ai opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor tale.
  • Dreptul de a solicita ca datele tale să fie transmise către un alt operator de date, însă doar justificat din punct de vedere legal.
  • Dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia se află administratorul site-ului.
  • Dreptul de a-ți accesa datele personale, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea noastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare, modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • Dreptul de a te opune prelucrării și utilizării datelor personale.
  • Dreptul de a te adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, în legătură cu datele tale personale.
  • Dreptul de a înainta plângeri către autoritățile competente în legătură cu modul de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Pentru a beneficia de oricare din drepturile de mai sus, dacă dorești mai multe informații despre datele tale personale, dacă vrei să nu îți mai colectăm și procesăm datele sau pentru orice nelămuriri, te rugăm să ne contactezi la adresa: office@driveschool.ro.

Te rugăm să reții următoarele aspecte dacă dorești să îți exerciți aceste drepturi:

  • Identitate:

Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, te rugăm să ne trimiți cererea cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail de mai sus. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a-ți verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au ca scop confirmarea identității tale.

  • Onorarii:

Nu vom solicita o taxă pentru a-ți exercita vreun drept în ceea ce privește datele tale cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea ta de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Te vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a-ți soluționa cererea.

  • Durata de răspuns:

Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ai făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum două luni. Te vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să te întrebăm dacă poți să ne spui exact ce dorești să primești sau ce anume te îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede și să scurtăm timpul de răspuns la solicitarea ta.

  • Drepturile terțelor părți:

Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

7. EXONERARE DE RĂSPUNDERE

Site-ul www.driveschool.ro poate conține anumite legături externe către alte site-uri/pagini web care nu sunt în proprietatea noastră. Administratorul site-ului www.driveschool.ro nu își asumă nicio răspundere cu privire la conținutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informațiile sau materialele disponibile pe site-urile terțe. Nu suntem responsabili de pierderea datelor cu caracter personal și efectele negative care pot reveni în cazul pierderii//furtului/publicarea voită a datelor personale pe care le oferi acestor site-uri. De asemenea, nu ne facem răspunzători de daunele morale sau patrimoniale cauzate de accesul tău la aceste site-uri terțe.

7. DISPOZIȚII FINALE

În cazul în care crezi că drepturile tale au fost încălcate, ai dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a-ți afecta dreptul de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, te rugăm să ne contactezi în prealabil, și îți promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

Dacă ai întrebări sau preocupări cu privire la modul în care colectăm și operăm datele tale personale sau dorești să îți exerciți oricare din drepturile prezente în acest acord, te rugăm să ne contactezi la adresa: office@driveschool.ro sau la numărul de telefon: 0722579160.

Prin acceptarea acestui acord, datele tale personale vor fi prelucrate de către Driver For Life SRL, în conformitate cu această politică de confidențialitate și politica de cookies, disponibilă la acest link .