Cursuri auto în Limba Engleză

Știm că multe școli de șoferi oferă cursuri în limba engleză, iar acest lucru este minunat, însă nu toată lumea are fluența și experiența de a discuta termeni tehnici în limba engleză. O vom spune sincer, departamentul de cursuri în limba engleză a fost dezvoltat… întâmplător. Însă pentru că suntem adepții perfecționismului, odată ce primul cursant străin ne-a cerut să îl ajutăm să facă școala de șoferi în limba engleză, am acceptat provocarea și, cel mai important, nu ne-am oprit aici. Ne-am perfecționat constant, am învățat, am exersat, iar acum, provocarea pe care am acceptat-o în joacă s-a transformat într-un adevărat serviciu profesionist pe care îl accesează tot mai mulți cursanți străini.

Flag UK
Interior minicooper

Condițiile de înscriere la cursurile auto în limba engleză

Exact ca în cazul elevilor care urmează cursurile în limba română, e nevoie de aceeași documentație pentru înscrierea la cursurile auto în limba engleză, cu singura condiție că cetățenii străini, au nevoie, în plus, de permisul de ședere care le va da posibilitatea acestora să parcurgă toți pașii pentru obținerea permisului de conducere.

Documente necesare

  • Copie după buletin, pașaport sau cartea de identitate
  • Adeverință medicală și psihologică
  • Cazierul juridic
  • Permis de ședere în România

Servicii

  • Cursuri de legislație în limba engleză
  • Chestionare în limba engleză
  • Cursuri practice de condus auto în limba engleză
  • Examen scris și practic în limba engleză

Povestea lui Vlad, „instructorul englez”

Vâlcu Vlad are o experiență de peste 12 ani ca instructor auto și a fost cel care a venit cu propunerea de a demara un proiect îndrăzneț care să includă școlarizarea și instruirea cetățenilor străini atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.

„Acest pas a fost pentru mine și pentru noi, ca școală de șoferi, o provocare pentru că la momentul respectiv nu știam nici noi foarte multe lucruri despre modul de desfășurare a cursurilor auto în limba engleză. Cu toate acestea, pentru că eram pasionat de limba engleză, am insistat în dezvoltare și expertiză, iar după un timp, rezultatele au început să apară.

Pentru ca un instructor să ajute cu adevărat elevii străini, e nevoie, în primul rând, de stăpânirea limbii engleze la un nivel ridicat, deoarece, mai ales atunci când vine vorba de autovehicule, există mulți termeni tehnici și specifici care trebuie cunoscuți pentru a putea conversa cu cursanții și care dacă nu sunt explicați cu claritate, pot chiar să îi încurce pe elevi, astfel încât să pice examenul auto.”

Vîlcu Vlad, instructor cursuri auto limba engleză

Instructorul Vlad