Scoala de soferi cat. BScoala cat. B

In momentul in care te-ai decis ca trebuie sa devii sofer “cu acte in regula”(pentru ca altfel nu se poate!), este nevoie sa urmezi cursurile de condus, teoretice si practice, in cadrul unei scoli auto.Daca faci scoala de soferi categoria B, este nevoie sa stii care sunt cele mai mari greseli pe care le poti face si care te pot determina sa pierzi sansa de a obtine permisul de conducere.

Astfel, in acest articol, am realizat pentru tine un top al celor 5 greseli majore pe care sa le eviti pe parcursul scolarizarii pentru carnetul de soferi categoria B:

1.Decizii luate in graba

Primul pas pe care trebuie sa il faci daca iti doresti sa devii as in ale condusului, este sa alegi o scoala de soferi foarte buna. Ce ar insemna acest lucru si la ce ar trebui sa te uiti? Ai putea sa cauti informatii legate de perioada de activitate, detalii cu privire la modul in care se vor desfasura etapele de scolarizare, informatii cu privire la parerile celor care au finalizat cursurile in cadrul scolii respective. De asemenea, ai putea sa incerci sa obtii detalii despre experienta instructorilor auto si numarul de cursanti pe o perioada de cel putin 1 an de zile.

Deciziile bune, de cele mai multe ori, nu se iau in graba, cel putin nu in aceasta situatie. Scoala de soferi unde urmeaza sa te inscrii pentru obtinerea permisului auto, va cantari foarte mult, mai tarziu, in bine sau in rau, dar asta va depinde doar de modul in care vei alege. Asadar, nu lua decizii in graba!
Iti recomand sa alegi o scoala de soferi categoria B, cu o reputatie buna, formata din instructori profesionisti, care detin tot know-how-ul necesar pentru a te ajuta sa iti insusesti toate abilitatile unui conducator auto expert.
In acest sens, scoala de soferi Drive School, vine in ajutorul tau, oferindu-ti instructori auto profesionisti cu o experienta vasta in domeniu.

2.Nu acorzi atentie pregatirii teoretice

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care o fac cei care se pregatesc sa isi ia permisul auto este sa nu acorde suficienta atentie pregatirii teoretice. Astfel, ei se bazeaza pe faptul ca vor raspunde la intrebarile din cadrul testului din ceea ce au mai au auzit, sau folosindu-se de intuitie. Aceasta este o mare greseala, deoarece e esential sa cunosti legislatia in vigoare si sa fii la curent cu toate noutatile care te privesc, in calitate de viitor participant la trafic.

3.Nu urmezi toate cele 30 de ore practice

Daca vrei sa treci cu succes de proba practica a examenului pentru carnetul de soferi trebuie sa urmezi toate cele 30 de ore de condus obligatorii. Ba mai mult, daca nu te simti suficient de pregatit, poti sa cumperi ore suplimentare, care te vor ajuta sa stapanesti mai bine tehnicile corecte de sofat. Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca iti recomand sa nu subestimezi potentialul acestor ore de condus pe care le faci in cadrul scolii de soferi, doar pentru ca tu crezi ca esti deja un as la volan.

4.Nu tii cont de sfaturile specialistilor din cadrul scolii de soferi

Specialistii din cadrul scolilor de soferi, le ofera o serie de recomandari cursantilor, pe care daca le-ar urma, cel mai probabil ar reusi sa obtina permisul auto din prima incercare. Acestia le explica fiecare etapa de invatare in parte si ordinea care ar trebui urmata pentru a asimila informatia mai usor. Mai mult decat atat, instructorii auto, le furnizeaza informatii logice despre modul in care ar trebui abordata fiecare situatie cu care ar putea sa se confrunte in trafic, astfel incat la examenul auto, sa primeasca punctaj maxim.
Asadar, asculta cu atentie, incearca sa te concentrezi si sa aplici ceea ce speciliastii iti recomanda, iar incapatanarea foloseste-o intr-o faza in care sa nu te dezavantaje!

5.Mizezi pe noroc

Nu mai este un secret faptul ca adesea, cursantii mizeaza pe noroc atunci cand se prezinta la examenul auto. Ei bine, norocul nu are cum sa te insoteasca atunci cand tu nu te-ai pregatit, incercand sa-ti insusesti notiunile cuprinse in legislatia in vigoare si sa-ti indeplinesti numarul total de ore de conducere.Orele de conducere te vor ajuta sa pui in practica cunostintele dobandite si sa capeti anumite abilitati specifice care te vor ajuta in ziua examenului auto.
Straduieste-te, iar daca nu ai reusit din prima incercare, nu te descuraja, ci aloca mai mult timp studiului, dar nu mai miza pe noroc! Norocul nu vine fara a depune efort!

Pentru mai multe detalii, acceseaza pagina noastra: https://driveschool.ro/blog/categoria-b/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.